Het lijkt soms een heel geregel en je hebt nog geen idee wat je allemaal mee moet nemen voor jouw kids. Zeker niet wanneer je voor het eerst op zomervakantie gaat en er veel waterpret op het programma staat. Op vakantie met een kleintje, het lijkt niet altijd even makkelijk, maar met deze tips kom jij de zomervakantie door! Wij hebben een lijstje gemaakt van zwemkleding en -accessoires voor kinderen die niet in jullie koffers mogen ontbreken. Van zwembandjes tot de leukste drijfpakjes. Lees je mee?

Tip 1: zwembandjes

Met stipt op nummer een staan toch zeker zwembandjes. Deze mogen absoluut niet ontbreken aan het lijstje! Het is belangrijk dat je goede zwembandjes koopt voor jouw kleine dreumes, vaak is het verleidelijk om ze voor een paar euro bij een ‘goedkope’ winkel te kopen. Maar in dit geval is goedkoop duurkoop. De zwembandjes van o.a. Speedo (in roze en blauw) en Maru worden gemaakt van een stevig materiaal, waardoor je iets meer betaald, maar wel zeker weet dat ze de hele vakantie meegaan en jouw kleintje veilig kan zwemmen. Zwembandjes worden pas gebruikt vanaf 2 jaar, dit is omdat jouw kindje dan meer behoefte heeft aan bewegingsvrijheid en ze niet meer in een drijfring passen.

 

Tip 2: zwembril

Aangezien kinderen veel tijd in het water doorbrengen, is het belangrijk dat hun ogen beschermd worden tegen het chloor. In zwembaden in resorts en hotels wordt vaak extreem veel chloor gebruikt en op ten duur kan jouw kleintje hier last van krijgen. Daarom is een goede zwembril geen overbodige luxe. Daarnaast bieden de zwembrillen vaak ook een UV-bescherming, waardoor ze ook meteen voor de zon beschermd zijn. Bij AquaSplash koop je zwembrillen voor kinderen van de merken Speedo, Mad Wave, Aqua Sphere en Arena al vanaf €9,-.

 

Tip 3: zwemboei

Eerder schreven we al een blog waar je op moet letten tijdens het kopen van een zwemboei. De zwemboeien zijn niet alleen ideaal om je waardevolle spullen in mee te nemen tijdens een duik in de zee, maar ook is jouw kleintje een stuk veiliger in het water. Hij/zij is beter zichtbaar voor watersporters en boten door de felle kleuren van de zwemboeien, maar uiteraard kunnen ze als ze moe zijn ook even uitrusten op de boei.

 

Tip 4: zwemluiers voor baby’s

Met de aqua luiers van Beco kan jij onbezorgd met jouw baby/peuter het water in. Tussen 2 lagen polyester stof is een afdichtende tussenlaag van nylon ingewerkt die voor meer hygiëne en veiligheid zorgt. Zo kunnen jij en jouw kindje ontspannend in het water poedelen. Het voordeel van deze aqua luiers, ten opzichte van zwempampers, is dat ze gemakkelijk en snel aan en uit kunnen en het ziet er tenslotte ook een stuk leuker uit. De zwemluiers van Beco zijn verkrijgbaar voor baby’s vanaf 4 kilo tot peuters van 15 kilo, in verschillende leuke printjes en kleurtjes.

 

Tip 5: waterschoentjes

De grond rondom het zwembad kan vaak glad zijn en het is natuurlijk niet de bedoeling dat er ongelukjes gebeuren. Neem daarom een goed paar waterschoenen mee, ze zijn niet alleen ideaal voor naar het zwembad, maar ook in de zee kan er hierdoor voorkomen worden dat de voetjes worden opengehaald door bijvoorbeeld scherpe stenen.

 

Natuurlijk mogen een leuk badpak en/of bikini, zwembroeken en shorts voor kinderen ook niet vergeten worden! Bij AquaSplash hebben wij een grote collectie aan zwemkleding en zwemaccessoires voor kinderen, van zwembrillen en zwembandjes tot waterschoenen en drijfplankjes. Nu tijdelijk 10% korting op de volledige collectie. Zo kun jij deze zomer onbezorgd op vakantie!