De winter staat weer voor de deur en daarbij wordt doorgaans de link niet zo snel gelegd met zwemkleding. Maar gelukkig heb je ook in de winter genoeg mogelijkheden om te genieten van een heerlijke verfrissende duik. Denk maar aan de diverse zwemsporten die er zijn of een duik in een subtropisch zwemparadijs. En ook de wintervakanties richting warme oorden worden steeds populairder, daarom beschrijven wij in dit artikel de zwemkleding trends voor deze winter.

Zwemmen in de winter?

Schaatsen, sinterklaas vieren en samen gezellig bij de haard rondom de kerst. Zwemmen past voor velen niet zo snel in dit rijtje. Maar ook in de winter is het voor zwemliefhebbers op verschillende plekken goed vertoeven. De zwemsporters blijven hun uren maken in de zwembaden, subtropische zwemparadijzen geven je voor even het gevoel in een ander land te zijn en ook de verre vakanties zijn populairder geworden. Dit maakt de behoefte aan zwemkleding in de koude wintermaanden iedere maand groter. Maar waar haal je nou je zwemkleding?

Verkrijgbaar of niet?

Helaas zit je badpak of zwembroek dankzij de overtollige kilo’s niet meer als voorheen en dus zal je op pad moeten om nieuwe zwemkleding te shoppen. Winkels waar je normaal gesproken je kleding koopt bieden alleen winterkleding aan, dus waar moet je nu heen? Aqua Splash biedt het hele jaar door een uitgebreide collectie zwemkleding. Bikini’s en zwembroeken, maar ook badmutsen, badslippers en veel meer. Ideaal voor het gebruik in binnenzwembaden en in het buitenland.

Trends van deze winter

Voor heren is de ruitjesprint helemaal in dit jaar. Op vele kledingstukken zie je de print terug. Het is dan ook gemakkelijk te combineren, dit met allerlei kleuren. Ook de ‘’army fashion look’’ is zowel voor de heren als vrouwen een populaire print. Kleuren die hier veelal in voorkomen zijn zandbruin en natuurgroen. Deze kleuren bestaan weer in kleuren als mosgroen, olijfgroen, kakigroen en beige. Ook hoort hier natuurlijk de camouflage print bij. De print gecombineerd met deze kleuren ogen stoer en passen bij de winter. Sportieve zwembroeken blijven altijd een lopende trend.

Zwemkleding kind


Kinderen vinden het vooral erg leuk om in de winter naar binnen gelegen zwemparadijzen te gaan. Om hier veel lol te kunnen maken op glijbanen en om deel te nemen aan allerlei wateractiviteiten. Tijdens deze drukke activiteiten wil er nog weleens wat kapotgaan of uitscheuren. En ja, dan kun je weer op zoek naar een nieuwe zwembroek of bikini. Zonde, maar ach, het zijn kinderen. En als dat nog niet genoeg was kan zwemkleding ook snel verkleuren door de grote hoeveelheid chloor die er zich bevindt in een binnenzwembad. Vaak worden felle kleuren vaal en komen ze na een bezoek aan een zwemparadijs niet geheel onbeschadigd uit de dag. Ook dan kan je alweer op pad om je kind te voorzien van zwemkleding en dat hopelijk tegen een zo laag mogelijke prijs.

Badslippers voor binnen


Nu je niet meer naar buiten gaat om te zwemmen, maar de binnenzwembaden opzoekt is het ook zaak om jezelf te voorzien van passend schoeisel. Hiervoor zijn badslippers uitermate geschikt. Buiten het feit dat het voor bescherming zorgt, je niet uitglijdt en het hygiënisch is, kun je het ook leuk combineren met je zwemkleding. Of je nou kiest voor teenslippers of badslippers, het betreft een kledingstuk die je zwemoutfit compleet kan maken!

Badmutsen


Een ander accessoire, die soms zelfs verplicht is, waarvoor je kan kiezen wanneer je het binnenzwembad opzoekt, is de badmuts. Nu denken sommige: ‘’Nee joh, dat heb ik niet nodig’’ of ‘’Dat is niks voor mij’’, maar toch zijn badmutsen erg functioneel en zie je ze steeds vaker voorkomen. Zo dient een badmuts voor verschillende doelen:

  • Bescherming van het hoofdhaar
  • Voorkomen van vervuiling van het water in een zwembad
  • Het maakt je herkenbaar tijdens een sport als waterpolo
  • Het lichaam biedt minder weerstand aan het water
  • Houdt het hoofd warm bij langdurige zwemsessies

En zo kunnen we nog wel even doorgaan over wat er allemaal speelt rondom zwemkleding gedurende de winter. Nieuwsgierig naar onze collectie zwemkleding? Neem dan een kijkje op de website van AquaSplash!