Of jouw kleintje nu naar zwemles gaat of jullie gezellig op zomervakantie gaan naar een strandbestemming; zwemkleding voor kinderen is niet weg te denken en moet van goede kwaliteit zijn door intensief gebruik. Bewegingsvrijheid en elasticiteit van de stof zijn daarbij erg belangrijk. Maar hoe weet jij nu welke zwemkleding wanneer geschikt is? AquaSplash heeft voor jullie de belangrijkste tips op een rijtje gezet. 

 

Baby- en peuter zwemkleding

 

In een waterland als Nederland kan je eigenlijk niet snel genoeg met je kleintje beginnen met zwemmen. Dit is namelijk heel erg goed voor de spierontwikkeling van jouw baby of peuter. Belangrijk is dat de kleintjes voldoende bewegingsvrijheid hebben, een zwembroekje of aqualuier is vaak voldoende. Zorg dat deze niet perfect op maat gekocht wordt, houdt er namelijk rekening mee dat er nog een zwemluier in moet komen. Ook dient jouw kleintje natuurlijk zwembandjes te dragen, totdat hij of zij groot genoeg is om zelf baantjes te gaan trekken. Veel zwembandjes zijn te dragen van 0-12 jaar, dus een eenmalige aanschaf is vaak al voldoende. Zorg wel dat je deze van een bekend merk zoals bijvoorbeeld Speedo koopt, deze zijn van uitstekende kwaliteit en voorzien van de nodige keurmerken.

 

Zwemkleding voor een dagje strand

 

Vakantieplannen? Ook voor zomerse bestemmingen heeft AquaSplash de leukste zwemkleding voor kinderen. De eerste dagen kan de zon nog flink branden als jouw kleintje nog weinig zon gezien heeft, zorg dus allereerst dat je hem/haar goed insmeert. Ook op plaatsen die je snel vergeet, zoals de voetjes, oksels en oren. De eerste dagen is het fijn om je kleine meid een badpak te laten dragen, dan is ze toch wat meer beschermd tegen de felle zon. De laatste dagen is een bikini perfect. Voor de stoere boys hebben we ook hele toffe zwemshorts in de collectie.

 

Zwemkleding voor zwemles

 

Het is niet altijd duidelijk wat de kinderen nu moeten dragen naar zwemles, het is dus altijd handig om dit van te voren goed na te vragen. Over het algemeen is dit overal hetzelfde. Jongens dragen een korte, strakke zwembroek. Dus geen zwemshort! De losse zwembroeken met lange pijpen kunnen een belemmering zijn bij het aanleren van drijven, schoolslag en rugslag. Voor de meiden is een badpak het meest comfortabel. Een bikini kan namelijk tijdens het duiken uitschieten, hierdoor raken de kids afgeleid, willen ze alles rechttrekken en dat is natuurlijk niet handig.

 

Veilig schoeisel

 

Waar water is, kan het vaak glad zijn. Niet ieder zwembad heeft een veilige grond waar jouw kleintje met de blote voetjes rond kan huppelen. Zorg er daarom voor dat ze goed schoeisel dragen, ook al is het maar als ze een uurtje naar het zwembad gaan. Er kan glas liggen, tegels kunnen scherp zijn en helaas ook insecten rondkruipen. De kinder waterschoentjes van het merk Speedo zijn perfect voor het diplomazwemmen, maar ook voor een dagje strand. Door het handige lipje bij de hiel gaan de schoentjes gemakkelijk aan en uit, ook als de voetjes door de warmte wat zijn opgezwollen. Maar ook de kinderslippers van Speedo zijn ideaal voor de tere kindervoeten. Ze zijn ergonomisch ontworpen voor maximaal comfort, waterafstotend en lichtgewicht.

Bij AquaSplash is er zwemkleding voor kinderen voor iedere gelegenheid. Of het nou een spannende wedstrijd is, zwemles of een dagje strand, wij hebben de geschikte outfit. Van badpakken en bikini’s tot zwemshorts en zwembroeken. Je shopt de hele collectie hier.