Zwemkleding voor kinderen kopen

Zwemkleding kopen voor de kinderen is vaak makkelijk voor de recreatieve zwemmers. Wanneer jongens en meisjes beginnen met schoolzwemmen of met zwemles is de keuze vaak een kwestie van smaak. Vooral belangrijk voor uw kinderen is dat de badpak en zwembroek vooral fijn zit en niet snel slijt.

Wanneer kinderen wedstrijd zwemmen of aan waterpolo doen, dan vraagt u zich misschien af welk materiaal zwemkleding u het beste kunt kopen. Welke zwembroek past bij welke zwemsport en heeft het ene materiaal zwempak effect op de resultaten bij het snelheidszwemmen?

Badpak voor kinderen

Meisjes dragen geen bikini bij wedstrijd zwemmen, want deze is niet ergonomisch gebouwd. Voor de meisjes verkopen wij het sportbadpak of een wedstrijd badpak van Speedo, Maru en Arena. Dit badpak voor zwemwedstrijden is speciaal gevormd en bedoeld om zo min mogelijk weerstand van het water te voelen. Hierdoor behaalt uw kind een snellere snelheid met het badpak dan wanneer zij een bikini zou dragen.

Het materiaal van de wedstrijd badpak is chloor resistent. Het materiaal is een hoogwaardig badstof die niet verkleurd in de zon. Alle kinder badpakken zijn dus geschikt voor zowel binnen- als buitenzwembaden. De stof slijt noch door de chloor, noch door de zon dus de zwemkleding gaat lang mee. De stof is snel drogend, het zwemtenue voor de meisjes is gemaakt van 53% polyester en 47% PBT.

Wedstrijd zwembroek voor jongens

Jongens dragen geen lange zwembroeken wanneer het gaat om het winnen van zwemwedstrijden. Voor de jongens verkopen wij Speedo zwembroeken. Alle zwemshorts zijn van stevigere kwaliteit en slijten langzaam. Ook voor dit type zwemshort geldt dat het materiaal niet slijt door chloor, noch door zonlicht. De kwaliteit stof droogt snel op, het materiaal bestaat voor 53% uit polyester en 47% PBT.

Wij hebben een ruim assortiment aan kindermaten en kleuren van de badpakken en zwemshorts.
Vergeet niet om er een goede kwaliteit zwembril voor kinderen bij te kopen. Andere zwem benodigheden voor de jongens en de meiden zijn: een badmuts en een fijne zwemtas

Waterpolo badpak voor meisjes

Voor meisjes hebben we de waterpolo badpak met rits en deze badpak is ook gemaakt van meerdere lagen. Het zwempak sluit volledig en de ritssluiting zit hoog en afgedekt, zodat uw kind geen last heeft van de rits.

Door het gladde badpakmateriaal kan de tegenspeler uw kind moeilijk vast pakken.

Waterpolo zwemkleding voor jongens

Voor de jongens die waterpolo doen, hebben wij een zwembroek met sterke stiknaden. Een waterpolobroek is een zwembroek gemaakt met een dubbele laag, zodat de zwemshort extra stevig is. 

Een extra voor de grotere jongens, wij verkopen ook het Arena weerstandzwembroekje die gemaakt is om te trainen met meer weerstand. Dit weerstandzwembroekje is gemaakt van twee lagen polyester met kleine mazen voor het creëren van extra weerstand.

Wilt u graag meer informatie over de juiste zwemkleding keuze of hulp nodig bij de maattabel? Neem gerust contact met ons op!