Of je nou een professioneel wedstrijdzwemmer bent, of wekelijks enkele baantjes trekt in het plaatselijke zwembad; zwemaccessoires zijn van groot belang om het optimale resultaat te halen. Uiteraard is dit voor wedstrijdzwemmers anders dan voor degene die het zwembad slechts een keer per maand bezoeken, maar dat neemt niet weg dat veel zwemaccessoires ervoor kunnen zorgen om het bezoek aan het zwembad zo aangenaam mogelijk te maken. Daarom hebben wij de musthaves voor jullie op een rijtje gezet in deze blog. Lees je mee?

 

Badmutsen

Bij sommige zwembaden is het dragen van een badmuts verplicht, hier kiezen ze voor, zodat haren niet de filters van de zwembaden kunnen vervuilen. Badmutsen zijn er in veel verschillende vormen en maten, maar welke badmuts is geschikt voor jou? Bij AquaSplash bestel je eenvoudig badmutsen online van o.a. Speedo, Mad Wave, Maru en meer merken. Bij het kopen van een badmuts is vooral jouw hoofdomtrek belangrijk, de juiste maat wordt namelijk gebaseerd op deze omtrek. Niet alleen voor de hygiëne is het dragen van een badmuts belangrijk, in de wedstrijdsport wordt een badmuts ook gedragen om minder weerstand te krijgen van het water. Daarnaast beschermt een badmuts ook het haar tegen chloor.

 

Zwembrillen

Eerder schreven wij al een blog over waar je op moet letten bij het kopen van o.a. een Speedo zwembril. Een belangrijk onderdeel van een complete zwemoutfit is namelijk een zwembril. Deze wordt gedragen ter bescherming van de ogen tegen het chloor of zout in de zee, maar ook zorgt deze ervoor dat je onder water een stuk beter kan zien. Een zwembril mag dus absoluut niet missen in jouw zwemtas!

 

Neusclips en oordopjes

Er is niks vervelender dan water in je neus en oren! Veel mensen denken er niet aan om een speciale neusclip en oordopjes aan te schaffen, deze lossen dit vervelende probleem namelijk al snel op. En dat al vanaf €5! Natuurlijk is het voor professionele zwemmers aan te raden om oordoppen op maat te laten maken, maar voor de recreatie zwemmers hebben we ook verschillende universele oordopjes en neusclips online.

 

Zwemplankjes

Een zwemplankje is niet alleen een ideaal middel om kinderen mee te leren zwemmen, ook voor ouderen is een zwemplankje enorm fijn. Met name als ze zich niet 100% veilig meer voelen in het water, kan een zwemplank hen wel enige zekerheid bieden. Daarnaast kan bijvoorbeeld een kickboard van Mad Wave gebruikt worden tijdens het trainen van armen en benen. Daarnaast hebben we bij AquaSplash ook verschillende Pull Buoys in de collectie, een Pull Buoy wordt ook wel een beendrijver genoemd in het Nederlands. Doordat je benen blijven drijven, kun je je tijdens een training beter concentreren op je armen.

 

Bij AquaSplash bestel je eenvoudig een brede collectie zwemaccessoires online. Van badmutsen, duikbrillen, flippers, snorkels, neusclips en oordopjes. Nu tijdelijk 10% korting op de volledige collectie zwemaccessoires!