De zwemwereld bestaat uit vele facetten. Zwemmers trainen ontzettend hard om hun technieken te verbeteren, hun beste tijd te kunnen halen en te gaan voor goud. Tegenwoordig is de techniek achter het ontwikkelen van de juiste zwemkleding niet achtergebleven en heeft dit een groot aandeel gekregen in de winst die een wedstrijdzwemmer kan behalen. Het dragen van de juiste wedstrijdzwembroek kan wel degelijk het verschil maken! 

De reglementen van de FINA

De FINA is de overkoepelende internationale zwembond. De federatie gaat over lijnzwemmen, synchroon zwemmen, schoonspringen, waterpolo en openwaterzwemmen. Bij mannen mag de zwemkleding die ze dragen niet boven de navel en niet onder de knie komen en moeten gemaakt zijn van textiel. Wedstrijd zwemkleding moet vrijwel geheel waterdoorlatend zijn, het maximale drijfvermogen is 0,5 Newton en een ritssluiting of andere vorm van sluiting is niet toegestaan. Dit zijn dus heel wat eisen, máár bij Aqua Splash weet je zeker dat je goedgekeurde wedstrijdzwemkleding koopt voor dames, heren en kids.

 

Hoe valt goedgekeurde zwemkleding te herkennen?

De fabrikant van de wedstrijdzwembroek heeft door middel van een niet verwijderbaar label vaak als bewijs in de zwemkleding toegevoegd. Je kan dit herkennen aan de tekst ‘FINA prove’. Hierbij staat ook vaak vermeld in welk jaartal de zwemkleding is goedgekeurd.

 

Hoe koop ik de juiste wedstrijdzwembroek?  

Wedstrijdzwembroeken zorgen voor zo min mogelijk weerstand in het water en hebben de ultieme pasvorm. Tevens zijn wedstrijdzwembroeken gemaakt van hoogwaardige materialen, zodat de zwembroeken vele trainingen en wedstrijden meegaan. Goed om te weten is dat zwemkleding groter wordt in het water, dus bij het passen is het erg belangrijk dat de zwembroek strak zit. Koop dus vooral niks op de groei!

 

De technologie achter een wedstrijdzwembroek

Zwemkleding wordt steeds ‘sneller’. Er bestaan tegenwoordig verschillende technologieën. Eentje daarvan is geïnspireerd door de haaienhuid. Door speciale schubben halen haaien bizar hoge snelheden en zijn ze extreem wendbaar. Enkele wetenschappers hebbeneen kunstmatige versie van de haaienhuid ontwikkeld, helaas is deze ontwikkeling te omstreden binnen de zwemsport en zijn deze materialen verboden. Maar merken halen natuurlijk wel hun inspiratie hieruit en blijven goedgekeurde stoffen steeds verder ontwikkelen. Wij hebben een aantal van deze grote merken met hun unieke stoffen voor jullie op een rijtje gezet.

 

MaxLife - Arena

Allereerst de revolutionaire MaxLife stof van Arena. Ontwikkeld voor duurzaamheid, gemaakt van 46% PBT en 54% polyester. De stof heeft een hoge chloor- en zonlicht bestendigheid, is zeer elastisch en blijft daardoor ook erg comfortabel. Door de pasvorm sluiten de zwembroeken perfect aan, wat zorgt voor optimale bewegingsvrijheid.

 

PowerSkin ST – Arena

Een goedgekeurde stof door de FINA, PowerSkin ST van het merk Arena is een sterk presterende collectie gemaakt van x-raptor. Een krachtige gebreide stof die sterke compressie garandeert, evenals een uitstekende duurzaamheid in chloorwater en voelt ultrazacht aan. Speciaal ontworpen om uitstekend prestatieniveau te garanderen tegen een bijzonder goede prijs. Het materiaal heet ‘Waterfeel X-life’, een door Arena vervaardigde technologie welke bestaat uit 61% polyamide en 29% ExtraLife. Perfect voor beginners tot kampioenen!

 

Endurance+ - Speedo

Ook Speedo is qua ontwikkelingen in techniek niet achtergebleven. De Endurance+ collectie bestaat net als de MaxLife collectie van Arena uit een combinatie tussen 53% Polyester en 47% PBT. Door de hoge kwaliteit elasticiteit is een goede pasvorm verzekerd. De stof is 20 keer kleurvaster dan conventionele elastane materialen en daarnaast 100% chloorbestendig. Dit houdt in dat de vezels niet worden aangetast door het chloor. De stof heeft een lage vochtopname en is daardoor zeer snel drogend.

 

Voor de beste prestatie tijdens zwemwedstrijden is de juiste wedstrijd zwembroek een must. AquaSplash heeft de beste wedstrijd zwembroeken voor heren van de beste merken. Naast bovenstaande collecties bevat bestaat ons assortiment onder andere uit Speedo, Arena, Marum en Aquasphere.

 

Wil je een heren zwembroek voor een belangrijke wedstrijd kopen? Dan doe je dat heel gemakkelijk online bij AquaSplash. We leveren topkwaliteit tegen acceptabele prijzen. Natuurlijk kun je ook altijd even een afspraak maken om langs te komen in Weesp om de bad- en zwemkleding te passen. Voor verdere vragen kun je ook bij ons terecht via mail info@aqua-splash.nl of per telefoon op 0294-417207. Zien wij jou snel terug?