Waterpolo zwemkleding, dat is waarover we het gaan hebben in dit artikel! Waterpolo is een zeer intensieve sport waarbij hard gestreden moet worden om te winnen. Het is alles of niets! Dit geldt ook voor de waterpolo zwemkleding. Die zal ook tot alles in staat moeten zijn om de intensieve en soms spannende wedstrijden te overleven.


Waterpolo zwemkleding voor mannen

Als eerste gaan we het hebben over de waterpolo zwemkleding voor mannen! Mannen dragen tijdens waterpolo trainingen en wedstrijden meestal een wat kortere zwembroek die vrij strak zit door de platte trekkoorden die erin zitten. Deze waterpolo zwembroeken worden ook wel eens speedos genoemd omdat ze zo kort zijn. Doordat hij zo strak zit zal hij geen weerstand bieden in het water, wat voor een optimale bewegingssnelheid zorg. Ook zorgen de strakke trekkoorden ervoor dat de waterpolo zwembroek niet zomaar uit zal gaan tijdens heftige bewegingen tijdens de training of wedstrijden.

De meeste waterpolo zwembroeken zijn gemaakt van polyester of een mengsel met polyester. Dit heeft als reden dat de waterpolo zwembroeken van polyester veel langer meegaan in vergelijking tot andere stoffen. Deze waterpolo zwembroeken zijn gemaakt van een dikkere laag stof om zo extra bescherming te bieden. Overigens dragen mannen ook een toque ter bescherming van de edele delen onder de waterpolo zwembroek.Waterpolo zwemkleding voor vrouwen


Voor vrouwen hebben we natuurlijk de waterpolo badpakken! Deze waterpolo badpakken zitten volledig gevormd om het lichaam, waardoor ze strakker zitten dan een gewoon badpak. Meestal zijn ze wel vrij gemakkelijk weer uit te doen doormiddel van een rits die op je rug zit. Doordat deze waterpolo badpakken zo nauwsluitend aan je lijf zitten, krijg je de optimale bewegingssnelheid in het water. Ook kan iemand niet zomaar aan je badpak trekken of vasthouden tijdens een waterpolo wedstijd of training.

Deze waterpolo badpakken worden meestal gemaakt van polyester of een combinatie die polyester bevat. Niet alleen zorgt het polyester voor een langere levensduur van de badpakken, maar ook zal de stof minder snel verkleuren. Daarnaast hebben badpakken tegenwoordig een hoge bestendigheid tegen chloor. Door de chloorbestendigheid blijven deze waterpolo badpakken ook langer mooi.Waterpolo caps

Waterpolo caps zijn zowel geschikt voor mannen als vrouwen en dienen voornamelijk als bescherming voor de oren. Bij waterpolo gooi je de bal nogal hard en als zo’n bal tegen je oor aan komt kan dat flinke gehoorschade met zich meebrengen. Bij waterpolo worden meestal maar een paar kleuren gebruikt voor de waterpolo caps. De kleuren zijn zelfs vrij traditioneel en tijdens officiële wedstrijden in de top wordt hier ook altijd gebruik van gemaakt. Voor de keeper heb je de rode cap en voor de spelers wit of blauw. Het thuisteam zal dan gebruik maken van de witte caps en het team dat uitspeelt gebruikt dan de blauwe caps. Soms vinden amateurclubs het leuk om de eigen kleuren van de club te gebruiken voor de caps.

Deze caps zijn meestal gemaakt van polyester met als reden dat ze zo een langere levensduur hebben, net als bij de badpakken en zwembroeken die gebruikt worden bij waterpolo. Het polyester zorgt voor een hoge chloorbestendigheid en zorgt ervoor dat de kleur niet verbleekt in de zon.Waterpolo kleding koop je bij Aqua Splash

Aqua Splash is de specialist als het gaan om zwemkleding. Zij hebben een ruim assortiment aan zwemkleding en natuurlijk ook aan waterpolo zwemkleding! Zo hebben zij verschillende waterpolo caps van de merken Arena, Mad Wave en Waterfly die allemaal voor het grootste deel gemaakt zijn van polyester. Ook hebben deze waterpolo caps de traditionele kleuren en zijn ze voor een zeer aantrekkelijke prijs verkrijgbaar in de online webshop van Aqua Splash.

Aqua Splash heeft ook meerdere waterpolo zwembroeken en badpakken in de online webshop te koop! De waterpolo badpakken van het merk Waterfly zijn in meerdere kleuren en prints verkrijgbaar. De badpakken hebben een hoge chloor- en UV-bestendigheid waardoor de kleur niet snel zal vervagen. Maar misschien wel het belangrijkste van alles is dat deze badpakken zeer nauwsluitend aan je lijf zitten. Hierdoor zijn ze perfect voor waterpolo wedstrijden of trainingen waar het af en toe wel eens ruig kan zijn. Doordat hij zo nauwsluitend is kan iemand niet zomaar aan je badpak trekken of je badpak vasthouden.

Tot slot heeft Aqua Splash voor de mannen nog een aantal sportieve waterpolo zwembroeken van het merk Speedo. Deze heren waterpolozwembroeken zijn goed te gebruiken voor trainingen en wedstrijden. De hoge kwaliteit en het ontwerp zorgen voor een perfecte pasvorm.

Ben je opzoek naar waterpolo zwemkleding? Dan ben je bij Aqua Splash op het goede adres! Aqua Splash is de specialist als het gaat om zwemkleding en heeft dan ook waterpolo zwemkleding in de webshop te koop staan.

Zwem snel naar de website en neem een duik in het assortiment van Aqua Splash! Voor als je vragen hebt kun je hier terecht om contact op te nemen.