Een belangrijk onderdeel van jouw zwemoutfit; de zwembril. De zwembril kent veel verschillende functies. Welke zijn dit? Aan welke eisen moet mijn zwembril voldoen? Hoe zorg ik ervoor dat ik de juiste Speedo zwembril bemachtig? Kortom, in dit artikel bespreken we waar je allemaal op moet letten bij het kopen van een Speedo zwembril.

De functies van een Speedo zwembril

Op je zwemkleding na, is de zwembril het belangrijkste onderdeel voor als je gaat zwemmen. Op het moment dat je het zwemmen serieus gaat nemen, ondervind je hoe onmisbaar het is. Zo niet alleen onmisbaar voor het zwemmen van wedstrijden maar ook tijdens het trainen mag een zwembril niet ontbreken. Graag bespreken we een aantal belangrijke functies van de zwembril. Om te beginnen beschermt de zwembril tegen chloor in het zwembad of tegen zout in de zee. Door het gebruik van een zwembril zal je minder snel last krijgen van rode ogen, geïrriteerde- en tranende ogen. Naas de bescherming geeft een zwembril je ook veel beter zicht onderwater. Een niet geheel onbelangrijk onderdeel tijdens het zwemmen van wedstrijden. Afstanden inschatten is namelijk erg lastig zonder zwembril. Ook biedt een zwembril bescherming tegen het licht. De zwembril beschermt je ogen tegen licht en Uv-straling. Vooral als je in het buitenwater zwemt is dit een belangrijke functie.

Aan welke eisen moet mijn zwembril voldoen?

Er zijn een aantal eisen waaraan een zwembril moet voldoen op het moment dat je voor de keuze staat om een zwembril te kopen. Te beginnen met de grootte. Zorg ervoor dat je zwembril het juiste formaat heeft. Hierin is vaak maat S voor kinderen, maat L voor volwassenen en TU de one-size-bril. Ga voor jezelf na voor hoe vaak je per week de zwembril zult gaan gebruiken. Dit kan zijn voor recreatief gebruik, regelmatig gebruik of intensief gebruik. Voor het laatste geldt dat je de zwembril meer dan 2 keer per week gebruikt. In dat geval is het verstandig om een kwalitatief sterke zwembril aan te schaffen. Dit zodat je de bril dusdanig vaak zal kunnen gebruiken en hij lang mee gaat. Naast de frequentie van het gebruik zijn ook de juiste glazen een belangrijke eis. De kleur hiervan kun je het beste kiezen op basis van de plek waar je zwemt. Als je buiten zwemt (zonlicht) of in een zwembad met veel felle verlichting dan kan je het beste kiezen voor donkere glazen of spiegelglas, dit glas dempt de felheid van het licht en zorgt voor wat meer rust voor de ogen. Bij een zwembad wat vrij donker is of niet zulk fel licht heeft kan je prima vooruit met heldere glazen of met glazen met een hele lichte tint. Belangrijk dus om goed over na te denken alvorens je een zwembril koopt.

De juiste Speedo zwembril

Je hebt ervoor gekozen om een Speedo zwembril te kopen. Maar je staat nog voor de vraag hoe je de juiste Speedo zwembril te pakken krijgt. Graag zetten wij een aantal aspecten op een rijtje die jou zullen helpen bij het kopen van de zwembril die het beste bij jou past!

-Het neusstukje

Op het moment dat je gaat voor een wedstrijd- of trainingsbril is het belangrijk dat je een zwembril koopt met een verstelbaar neusstukje. De meeste brillen hebben 3 maten en in dat geval past er altijd wel eentje.

-De aansluiting

De Speedo zwembril dient goed aan te sluiten op je gezicht. Als het glas goed aansluit op je jukbeenderen en je geen lucht binnen krijgt als je je gezicht beweegt? Dan is de aansluiting perfect

-De elastiek

Check of je het elastiek van de Speedo zwembril makkelijk kunt verstellen en of je de elastieken strak (of wijd) genoeg kunt krijgen. Zo kun je hem goed verstellen en blijft deze ook beter zitten.

-De plaktest

De Speedo zwembril moet een beetje aanzuigen. Probeer dit te controleren door hem goed tegen je gezicht te drukken. Als hij dan blijft plakken en niet direct van je gezicht af valt is dit een goed teken!

-Het comfort

Over het algemeen gaat een zwembril nooit écht lekker zitten, jammer genoeg. Wel moet je het gevoel hebben dat je hem kan blijven op houden zonder pijn in je neus, hoofd of oogkassen. Om dit te checken beweeg je even je hoofd en voel of hij goed blijft zitten.

Allerlei aspecten dus waar je op moet letten bij het kopen van een Speedo zwembril. Aquasplash biedt een groot aanbod aan Speedo zwembrillen. Benieuwd welke? Neem gerust een kijkje op de webshop en bekijk alle verschillende Speedo zwembrillen.