Wanneer je aan (wedstrijd)zwemmen doet, is het allereerst belangrijk dat je een comfortabel badpak of zwembroek draagt. Daarnaast heb je uiteraard nog verschillende accessoires nodig die jouw zwemoutfit compleet maken. Uiteraard shop je al deze musthaves gemakkelijk online bij AquaSplash, maar om het voor jullie nog makkelijker te maken, hebben we ze in deze blog voor jullie op een rijtje gezet. Lees je mee?

 

Zwemkleding voor dames

Voor dames is het natuurlijk vanzelfsprekend dat je kiest voor een goed en comfortabel zittend badpak. Maar er is veel keuze! Voor recreatiezwemmen kun je kiezen voor een bikini of badpak dat lekker zit en er leuk uit ziet, maar voor wedstrijdzwemmen zit het toch iets complexer ineen. Het is belangrijk dat het wedstrijdbadpak FINA approved is en voldoet aan de regels. Voor dames heb je daarnaast keuze in een badpak met of zonder pijpjes, maar ook als je zwanger bent kun je natuurlijk een verfrissende ‘duik’ nemen en kun je een comfortabel zwangerschapsbadpak aanschaffen van goede kwaliteit.

 

Zwemkleding voor heren

Voor heren is de keuze reuze, ook voor de mannen geldt dat voor wedstrijdzwemmen een zwembroek FINA approved moet zijn en er zit vaak een hele techniek achter een wedstrijdzwembroek. Eerder schreven we hier al een uitgebreide blog over. Daarnaast kun je bij mannen kiezen voor een zwemslip, zwembroek of zwemshort. Een zwemshort of -broek voor heren kan korte of lange pijpen hebben. Wanneer de zwembroek langere pijpen heeft, wordt deze ook wel een jammer genoemd. Veel van de jongere mannen en jongens kiezen voor een lossere zwemshort als ze recreatief gaan zwemmen, terwijl er tijdens wedstrijden een strakke zwembroek verplicht is.

 

Welke accessoires heb je nodig?

Allereerst is een goede zwembril essentieel, niet alleen om goed te kunnen zien onder water, maar ook om jouw ogen te beschermen tegen het chloor of zout in het water. Daarnaast is het in sommige zwembaden en tijdens het beoefenen van de zwemsport verplicht om een goede badmuts te dragen. Badmutsen zijn er in talloze dessins en kleuren, van merken als Speedo, Adidas, Madwave en Arena. Je glijdt hiermee sneller door het water en door een badmuts te dragen belanden er geen haren in het zwembad. Ook een neusclip en oordopjes zijn een musthave. Er is namelijk niks vervelender dan water in je oren of in je neus. Hierdoor voorkom je dat je een vervelende oorontsteking overhoudt na het zwemmen, zorg daarom altijd dat je je oren goed afdroogt.

 

Overige musthaves

Natuurlijk is het ook altijd handig om een fijne badhanddoek mee te nemen naar het zwembad, eentje die snel droogt en kleurvast is. Al deze belangrijke items neem je mee in een grote sporttas. Een waterdichte zwemtas is aan te raden, zodat jouw waardevolle spullen niet nat kunnen worden. Deze tassen zijn daarnaast ook stof- en vuilafstotend.

 

Natuurlijk kun je voor al deze musthaves online terecht bij AquaSplash, we bieden een brede collectie zwemaccessoires aan van bekende merken. Nu tijdelijk krijg je 10% korting op de volledige collectie! Heb je nog vragen of wil je een advies? Ook dan staan wij voor je klaar!