Als we het merk Aqua Sphere gaan vergelijken met Speedo en Arena, heeft het nog lang niet zo’n rijke geschiedenis als deze twee topmerken. Maar dat wil niks zeggen over het merk zelf, in de wereld van de zwemsport heeft het merk namelijk al een redelijk groot marktaandeel veroverd. Onder de ‘gewone mens’ nog niet, daarom hebben wij voor jullie een kijkje achter de schermen van het merk Aqua Sphere. Hoe het is ontstaan en waar het momenteel veel te zien is, maar vooral; waarom het zo’n uniek merk is!

De geschiedenis

Aqua Sphere is in 1998 ‘geboren’ in de Italiaanse plaats Genoa, met als doel om meer comfortabele zwembrillen te ontwikkelen voor de zwemsport. Door de lancering van de ‘Seal’ zwembril, veranderde Aqua Sphere onmiddelijk de wereld van zwembrillen en accessoires. Door de gebogen glazen (ook wel ‘curved lenses’) genoemd en de comfortabele bandjes, werd het dragen van een zwembril comfortabel gemaakt. Comfort is tenslotte uiterst belangrijk bij het behalen van goede resultaten.

 

Vandaag de dag

Aqua Sphere is een merk dat zich vooral focust op het ontwikkelen van nieuwe producten, op basis van de wensen en behoeften van de zwemmers. Inmiddels is de collectie flink uitgebreid met een lijn zwemkleding, wetsuits, zwembrillen en accessoires. De gepatenteerde technologieën tonen aan hoe centraal innovatie staat bij Aqua Sphere. Het draait allemaal om unieke combinaties van ontwerp en textiel.

 

Wat maakt Aqua Sphere marktleider in comfort?

Wat is er nodig om de meest geavanceerde, comfortabele en unieke zwembrillen binnen de zwemsportwereld te ontwikkelen? Allereerst heeft Aqua Sphere nog steeds de productie zoveel mogelijk binnen Italië proberen te houden, dit zorgt ervoor dat er weinig tot niks in de Aziatische landen wordt geproduceerd. Dit hoeft natuurlijk niet meteen iets te betekenen, maar de ambacht is terug te zien in de producten. Door het revolutionaire Seal Mask design is Aqua Sphere groot geworden. Dit concept heeft ervoor gezorgd dat vele bekende (zwem)sporters ongelofelijke resultaten hebben kunnen behalen. Het moederbedrijf Technisub, uit het kleine Italiaanse dorpje Genoa, heeft als doel om zwembrillen (en andere duikbenodigdheden) te produceren, welke bestand zijn tegen chloor en de ogen optimaal beschermen. Ieder ontwerp begint met een schets, waarna deze door middel van een 3D-printer werkelijkheid wordt. Zo kunnen ze optimaal testen en zichzelf blijven ontwikkelen.

 

Bij AquaSplash kun je verschillende badpakken, zwemshorts, wedstrijdzwemkleding, badmutsen, zwembrillen en meer vinden van het merk Aqua Sphere. Nu tijdelijk 10% korting op de volledige collectie!