Nu het buiten weer frisser wordt en je af en toe niet weet wat je met de kids moet doen in het weekend, is een binnenzwembad zeker een aanrader. Ze kunnen zich heerlijk uitleven en daarna kunnen jullie natuurlijk gezellig samen nog een frietje eten, dit hoort erbij! Natuurlijk is een binnenzwembad niet alleen ideaal met kids, maar een dagje eropuit met jouw vriend(in)en of partner kan ook heerlijk ontspannend zijn. Trek een paar baantjes, of ontspan je heerlijk in een van de bubbelbaden en je hebt ook jouw dagelijkse portie beweging weer gehad. Wij hebben de top 5 binnenzwembaden in heel Nederland voor jullie op een rijtje gezet.

1. Tikibad – Duinrell


In Wassenaar ligt misschien wel Nederlands meest bekende subtropische zwemparadijs; het Tikibad Duinrell. Met de leuke, snelle glijbanen waar je zelfs met de mega grote waterbanden vanaf kunt. Maar ook een golfslagbad, buitenzwembad en natuurlijk kun je ook nog even een rondje wandelen van te voren in Duinrell zelf. Een fijne bijkomstigheid is dat je online tegen een gereduceerd tarief kaartjes kan reserveren voor een bepaalde dag en er zijn regelmatig verschillende leuke acties bij o.a. Kruidvat. Ietwat prijzig, maar dan heb je ook wat!

2. Zwemparadijs AquaFun - Sportiom


Een echte Brabander? Dan kan een dagje zwemmen in het Sportiom in Den Bosch een leuk uitstapje zijn met kids, maar ook zeker een ideale locatie voor een kinderfeestje. In het subtropisch zwemparadijs kun je niet alleen een complete dag beleven, maar er worden ook verschillende zwemlessen georganiseerd. Van zwangerschapszwemmen tot AquaFietsen, maar ook verschillende wedstrijdbaden. Voor jong en oud dus! In de zomer kun je heerlijk genieten in het buitenzwembad en in de winter kunnen de kleintjes heerlijk genieten in het kinderbad. Van zwemmen krijg je honger, dus kun je gezellig in de ‘Caribean Corner’ een frietje eten met een heerlijke snack en wat te drinken. Voor kinderen betaal je slechts €2,95-€8,95 en volwassenen €9,95.

3. Centerparcs – Verschillende locaties


In Nederland én België heeft Centerparcs verschillende parken waarbij ze subtropische zwemparadijzen hebben. O.a. in Zeewolde, Heijen, Peer (BE) en Lommel (BE) kun je een gezellige dag beleven met jouw kids, partner of met vriend(in)en. Alle parken zijn voorzien van een subtropisch zwemparadijs AquaMundo. Ieder park heeft een ander thema, zo kun je bijvoorbeeld in Heijen en Lommel snorkelen in het leven-in-zee bad tussen echte vissen. Iedere locatie heeft aparte en verschillende tarieven, maar een goede tip is om na 16:00 uur te gaan zwemmen. Dan geldt namelijk het avondtarief en kun jij tot 20:00 uur genieten in het subtropisch zwemparadijs, om vervolgens nog gezellig een drankje te doen in het Grand Café.

4. Eilandbad Bahia – Bahia


Net over de grens in Bocholt (Duitsland) ligt het subtropische zwemparadijs Bahia. Hier is er vanalles te doen, van duiken tot watergymnastiek, maar ook kun je hier heerlijk relaxen in een van de whirpools. Het hele zwemparadijs is gemaakt in Caribische sferen, waardoor je het ultieme vakantiegevoel krijgt. Voorzien van verschillende glijbanen en een 70 meter lange wildwaterbaan. Ook is er een bijbehorende saunawereld, kun je genieten van verschillende massages, rhassoul behandeligen en een hammam. Voor alle leeftijden dus! Ze hanteren verschillende tarieven, maar hebben ook voordeelkaarten en abonnementen beschikbaar. Zeker de moeite waard dus!

5. De Scheg


In Deventer vind je zwemparadijs ‘De Scheg’. Perfect om een dagje met jouw kleuters en pubers naar toe te gaan. Speciaal voor de échte snelheidsduivels! Er zijn verschillende glijbanen, waaronder een reuze glijbaan welke je helemaal rondom het hele gebouw heen laat glijden, een familieglijbaan waar je gezellig met zijn allen vanaf kunt en een wildwaterbaan van wel 80(!) meter lang. Perfect om met jouw gezin een dagje plezier te beleven. Tarieven verschillen door de voordeel- en reguliere dagen. Zwemmen kan al vanaf €6,50 p.p.

Bij AquaSplash koop je al jouw benodigdheden voor een dagje zwemmen. Van duikbrillen tot badpakken, bikini’s en zwemshorts. Verplicht om een badmuts te dragen? Ook deze bestel je heel gemakkelijk bij ons online! Bekijk snel onze hele collectie en maak gebruik van de 10% korting.