Of je nou op zoek bent naar een badpak met pijpjes, een racerback of een badpak voor trainingen of wedstrijden, bij AquaSplash.nl vind je een ruime collectie van het merk Arena. Eerder schreven we al een blog over de geschiedenis van het merk, maar vandaag gaan we dieper in op materiaalgebruik en het ideale model. Want voordat je overgaat tot een online bestelling, is het natuurlijk belangrijk dat het badpak past bij jou, maar ook bij de watersport die jij beoefend. Van waterpolo tot wedstrijdzwemmen, maar ook voor recreatief zwemmen zijn de badpakken van Arena een echte musthave!

 

Welke maat badpak heb je nodig?

Arena badpakken zijn er zowel voor dames als voor meisjes en verkrijgbaar in talloze verschillende stoffen met ieder hun eigen kenmerken. Hier gaan we later in dit artikel nog verder op in! Eerst gaan we jullie de maatvoering van het merk uitleggen, want hier kan nog wel eens verwarring over ontstaan. De maten van Arena kunnen uitgedrukt worden met verschillende termen, deze hebben we overzichtelijk voor jullie op een rij gezet:

  • D = Voor ons de meest bekende maatvoering, naast de internationale (INT), welke je kan vergelijken met de maten voor gewone dagelijkse kleding. Deze loopt doorgaans van maat 32 t/m maat 50 of van xxs t/m xl (INT).
  • F = Dit is de Franse maat, deze maat wordt 1 maat groter aangegeven dan de D-maat en loopt dus van maat 34 t/m maat 52.
  • USA/UK = De Amerikaanse en Engelse maatvoering. Deze maat wordt 2 maten kleiner aangegeven dan de D-maat en loopt van maat 28 t/m 46.
  • AUS = Als laatste heb je de Australische maatvoering. Deze is niet te vergelijken met bovenstaande maten en wordt uitgedrukt in cijfers van maat 6 t/m 24.

In onderstaande afbeelding hebben we de maten en bijbehorende lichaamsmaten overzichtelijk afgebeeld. Natuurlijk valt ieder badpak anders en is het dus belangrijk dat je van te voren bekijkt welk merk, welke lichaamsmaten hanteert. Bij het opmeten van jouw lichaam, zijn heupen, borst en romp het belangrijkste. Aan de hand hiervan kun jij dus de juiste maat badpak van Arena kiezen en hoef je nooit meer aan anderen te vragen of het nou ‘groot of klein valt’. Is dat even handig!

 

 Maattabel Arena Badpakken - AquaSplash

 

 

Materiaalkeuze Arena

Powerskin en Maxlife zijn de meest bekende stofsoorten voor badpakken van het merk Arena. Waarom deze uniek zijn in hun soort en voor welk type badpak jij het beste kan kiezen gaan we proberen uit te leggen door de kenmerken van iedere materiaalsoort uit te leggen.

 

Max Life

Max Life is de revolutionaire stof van Arena, die is gemaakt voor veelvuldig gebruik, comfort en prestatievermogen. Gemaakt van een innovatieve mix van polyester, UV-protection en 100% chloorbestendig. Door de perfecte pasvorm, hoge elasticiteit en het duurzame materiaal is het dus zeer geschikt voor professionele zwemsporters, welke een fijne bewegingsvrijheid ervaren in deze badpakken. Ideaal dus voor trainings- en wedstrijdbadpakken.

 

PowerSkin

De PowerSkin collectie van Arena bestaat uit twee verschillende stofsoorten en is voorzien van de nieuwste technologieën. Deze verschillen in materiaalkeuze en worden vooral gebruikt voor wedstrijdsporters. De badpakken zijn namelijk FINA approved, dus wereldwijd goedgekeurd voor zwemsport wedstrijden. Hieronder zetten we kort op een rij welke collecties binnen de PowerSkin en- Carbon serie vallen:

  • Arena ST: dit is het basic model voor wedstrijdbadpakken en heeft stiksels. Deze badpakken zijn dus perfect voor de startende wedstrijdsporter.
  • Arena Carbon Air: dit badpak bevat geen stiksels en is gelijmd, hierdoor zorgt hij voor minder weerstand in het water. Ook is hij licht van materiaal en voorzien van compressie, maar wel minder dan de onderstaande Flex- en Ultra badpakken.
  • Arena Carbon Flex: deze badpakken zijn vergelijkbaar met de Carbon Air collectie, hebben echter een nog flexibeler pasvorm, waardoor je nog vrijer kan bewegen in het water.
  • Arena Carbon Ultra: de Koningin uit de PowerSkin lijn, tevens een gelijmd wedstrijdbadpak zonder stiksels, maar met veel meer compressie dan de bovenstaande modellen. Dit komt door meer gebruik van Carbon vezels en biedt dus de meeste stabiliteit.

 

We hopen dat we je meer hebben kunnen uitleggen en een aantal zaken hebben kunnen verhelderen over het merk Arena. Bij AquaSplash shop je heel makkelijk jouw favoriete (wedstrijd)badpak online. Nu tijdelijk krijg je 10% korting op de volledige collectie van Arena!