Als jij een zwemsport beoefent heb jij natuurlijk ook accessoires nodig. Niet alleen je zwemoutfit is van belang, maar ook andere benodigdheden zorgen ervoor dat jij je sport optimaal kan beoefenen. In dit artikel beschrijven wij de 5 bekendste zwemsport accessoires op een rij.

1. Badmuts

Voor recreatieve zwemmers is het vaak nog een no-go: de badmuts. Toch heeft zwemmen met een badmuts veel voordelen. Zo wordt het zwemmen makkelijker, doordat je hoofd door het gebruik van een badmuts hoger komt te liggen, wat je positie en stroomlijn ten goede komt. Handig! Het bijkomende voordeel van een badmuts is dat je geen last hebt van je haar. Er is niets irritanter als haar voor je gezicht of in je ogen als je aan het zwemmen bent. Door het gebruik van een badmuts kun je met een gerust hart aan de slag met een wedstrijd of oefening.

2. Zwembril

Onder water kijken kan voor velen irritatie veroorzaken. Als jij een zwemsport beoefent wil jij natuurlijk een zo’n optimaal mogelijk resultaat behalen, zonder dat je ogen gaan irriteren. Bijkomend voordeel van het gebruik van een zwembril is het heldere zicht dat je hebt. Door het kiezen van de juiste zwembril heb je een juiste grip en blijft de zwembril optimaal op je hoofd zitten. Ook hier heb je dan geen omkijken meer na.

3. Flippers

Om te zwemmen heb ze niet perse nodig, maar flippers maken het zwemmen wel een stuk makkelijker. Bij zwemsporten denk je er niet gelijk aan, maar snorkelen en duiken vallen hier wel degelijk onder. Doordat je flippers gebruikt kun je jezelf makkelijker voortbewegen in het water. Je kunt dus dieper duiken en verder zwemmen in een adem. Als je gaat duiken kun je met veel meer gemak genieten van de dieptes, zonder dat het al te veel moeite kost.

4. De waterpolo bal

Waterpolo wordt niet gespeeld zonder dat er een bal aanwezig is. Logisch, maar daarom wel een van de belangrijkste accessoires voor zwemsporters. De waterpolo-sport wordt steeds populairder, ook in Nederland. Een waterpolo bal wordt gekozen op basis van grip en kleur. In het water kun je immers neutrale kleuren en blauwtinten moeilijk zien. Maar ook de grip en de kwaliteit van de bal is van groot belang.

5. Neusklem

Bij wat intensievere zwemsporten waar je je vaak onder het water bevind kan een neusklem van grote waarde zijn. Op deze manier voorkom je water in je neus, wat door veel als onprettig wordt ervaren. Het dragen van een neusklem wordt overigens helemaal niet als irritant ervaren. De neusklemmen van Aqua Splash zijn licht en makkelijk te gebruiken.

Wat zijn jouw favoriete zwemsport accessoires? Wij horen het graag!