Voor de mannen onder ons, welke zwemkleding draag je het liefste. Kies je voor een  zwemslip, zwemboxer met pijpjes of een zwemshort voor het zwemmen? In dit artikel zetten we alle soorten zwembroeken op een rijtje.

Dit is ten eerste afhankelijk van het niveau van hoe fanatiek de zwemsport is. Maar tegenwoordig is er niet altijd meer een kleding code opgelegd vanuit de school. Iedere jongen draagt zijn eigen voorkeur zwembroek. Omdat niet iedereen meer verplicht is om dezelfde soort zwemshort te dragen, zijn er veel tienerjongens die hun keuze baseren op de verwachtingen van anderen. Ze zijn bang voor de mening van hun peers en dan vooral voor de negatieve reacties.

Zwemshorts

Zwemshort is een algemene term voor een zwembroek die zowel los als strak te koop is. Voor de school zwemles, dragen de meeste jongens een zwemshort. Dit is veilig, in die zin dat dit de minste angst geeft om negatieve reacties te krijgen van mede scholieren. Er zijn steeds meer scholieren die een strakke zwembroek aan doen, omdat dit vooral veel beter zwemt. Het is geen vrij zwemmen, maar schoolzwemmen houdt in dat de jongens veel baantjes trekken en aan het einde van de les een pot wedstrijdzwemmen doen. Die wijde zwembroeken zijn voor het strand prima, maar niet voor het zwembad waar er op tijd en op techniek beoordeeld wordt.

Zwemshort met pijpjes

Wat voor scholieren in de mode is, is de strakke zwemshort met korte pijpjes. Voor zwemles raden we aan om een strakke zwembroek te kopen voor jouw tiener. Een wijde zwembroek zwemt niet fijn, waardoor de snelheid en techniek van het zwemmen verslechterd. De short is te koop met lange pijpen en met korte pijpen van de kwaliteitsmerken. Speedo en Arena zijn zeer geschikt voor een dagje strand en natuurlijk surfen. De strakke heren zwemshorts zijn zeer fijn om te gebruiken voor trainingen en wedstrijdzwemmen.

Speedo zwembroek


Je kunt kiezen voor een Speedo zwembroek. Het voordeel is dat deze snel opdroogt. Speedo is voornamelijk bekend vanwege zijn Endurance collectie gemaakt voor de intensieve trainingen en wedstrijden. Het hele korte strakke broekje van speedo heeft de stempel "hygiëne". Geen idee of dit ook bewezen hygiënischer is dan een lange zwembroek. In Nederland willen we liefst onze zwembroek zo lang mogelijk, lijkt het. Gelukkig heeft Speedo genoeg aanbod, óók lange zwemshorts. Maar voor ieder wat wils: Speedo heeft ook jammers die specifiek gemaakt zijn om het gebruik van de spieren te benadrukken. Daarover meer in de volgende alinea.

Wat is een jammer zwembroek?

Zwembroeken die zeer geschikt zijn voor het trainen of wedstijd zwemmen zijn de sterk presterende racing zwemkleding. Dit worden ook wel Jammers genoemd. Deze zijn goedgekeurd door de Fina. Dat wil zeggen dat kwaliteit goedgekeurd is, een krachtige stof die sterke compressie garandeert evenals uitstekende duurzaamheid in chloorwater. Jammer omvat zichtbare naden die de belangrijkste spieren markeren die nodig zijn om een ​​horizontale positie in het water te houden. De stabiliteit die vanuit de naden verkregen wordt, benadrukken de belangrijkste spiergroepen en ondersteunt de optimale lichaamspositie in het water. Een jammer kan voorzien zijn van compression panels, activate core stomach en leg muscles. De zwemkleding is door technologie gemaakt dat het tot wel 10x chloorbestendiger & zonbestendig is en droogt erg snel op. Het materiaal voelt zacht aan. De zwembroek heeft een perfecte pasvorm en behoudt deze pasvorm.

Zwembroek kopen

De keuze zwembroek is uiteindelijk een kwestie van persoonlijke smaak. In ons assortiment verkopen wij alleen kwaliteit zwemkleding, dus je kunt geen verkeerde keuze maken. Naast kwaliteit is de collectie heren samengesteld volgens de laatste mode. Dus, voor iedere man wat wils, in onze webshop vind je tenslotte in elke categorie zwemkleding alle mooie aanbiedingen.