Op 9 september 2018 is het weer zo ver. Dan wordt er voor de 7e keer de Amsterdam City Swim georganiseerd, met als doel om geld op te halen voor ALS Nederland. Wij kunnen natuurlijk alleen maar achter de organisatie hiervan staan en hebben zwemster Fleur Dijkhuizen (15 jaar) uitgekozen om dit jaar te sponsoren.  

Over Amsterdam City Swim

Door jaarlijks een uniek, impactvol en sociaal zwemevenement in de Amsterdamse grachten te organiseren streeft de Stichting Amsterdam City Swim ernaar zoveel mogelijk gelden in te zamelen voor onderzoek naar onderbelichte ziektes. Zolang ALS nog niet “van de kaart” is, Heeft de Amsterdam City Swim als doel geld inzamelen voor onderzoek naar het vinden van een oplossing voor ALS en voor kwaliteitsverbetering van het leven van ALS patiënten. (BRON: Amsterdam City Swim)

Wat is ALS?

ALS is één van de meest ernstige en invaliderende aandoeningen van het zenuwstelsel. Nadat de eerste symptomen er zijn is de gemiddelde levensverwachting zo’n 3 tot 5 jaar. Hoewel de ziekte veel onder de aandacht is, is er nog geen effectieve oplossing om ALS te genezen. In Nederland zijn er zo’n 1500 patienten die aan ALS lijden.

Waarom sponsort Aqua Splash zwemster Fleur Dijkhuizen?

Als zwemsportspecialist dragen wij de Amsterdam City Swim een warm hart toe. Het goede doel dat er aan gekoppeld is, is een slopende ziekte die gruwelijk is. Wij kunnen alleen maar toejuichen hoe alle deelnemers tijdens de Amsterdam City Swim zich inzetten om geld in te zamelen voor dit goede doel. Door Fleur te sponsoren kunnen wij toch een beetje bijdragen aan het (hopelijk) verbeteren van de leefverwachtingen van ALS-patienten.

De 15-jarige Fleur Dijkhuizen is blij met de sponsoring. Ze zegt verder: “Ik zwem bij zwemclub De Otters Het Gooi in Bussum. Dit jaar spring ik voor de tweede keer in de grachten van Amsterdam voor de spierziekte ALS. Ik hoop dat ik met het geld dat ik ophaal een bijdrage kan leveren voor meer onderzoek naar een medicijn tegen de vreselijke spierziekte ALS.”

Wij wensen Fleur alle succes van de wereld toe, alsmede alle andere deelnemers aan de Amsterdam City Swim. Meer informatie? Bezoek dan de website van Amsterdam City Swim. Wil je zelf doneren? Bezoek dan de pagina van Fleur Dijkhuizen.